codzienność

sobota, 19 października 2019

zupa porowo - rydzowa


Pyszna i bardzo aksamitna w smaku zupa porowa - rydzowa, z dodatkiem sera Gorgonzola, w której te trzy składniki stanowią połączenie idealne. Zupa jest bardzo szybka do przygotowania, doskonale smakuje i wspaniale rozgrzewa. Do zupy wspaniale smakują grzanki z serem. 

1 por
250 g rydzów
800 ml bulionu
2 łyżki oleju
sól
pieprz
100 g sera Gorgonzola

W garnku rozgrzać olej i podsmażyć pokrojonego w plastry pora, dodać grzyby, zalać wszystko bulionem, całość gotować około 30 minut. Do zupy dodać ser, wymieszać. Zupę zmiksować na gładki krem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

2 komentarze:

  1. ojej! ale ciekawe połączenie...no pycha! uwielbiam żupy krem i RYDZE!!! :D to coś absolutnie dla mnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja przez te twoje rydze to spać nie mogę.
    Ojej ale bym zjadła taką zupę

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect