codzienność

piątek, 2 września 2011

placki serowo - warzywne


Placki serowo - warzywne z czosnkiem z przepisu znalezionego w Moim Gotowaniu. Placki z cukinii z dodatkiem żółtego sera i natki pietruszki świetne smakują jako dodatek do dań głównych, ale mogą stanowić też samodzielne danie podane z domowym sosem hinduskim.

200 g sera żółtego
4 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
1 cukinia 
7 łyżek mąki pszennej
4 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól
olej do smażenia
 
Czosnek obrać i rozetrzeć z solą, cukinię i ser zetrzeć na tarce o dużych oczka, dodać czosnek, posiekaną natkę, mąkę i proszek, wbić jajka, wymieszać na gładką masę. Smażyć na gorącym oleju z obu stron, aż lekko zbrązowieją. Osączyć na papierowym ręczniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.