35 g grzybów suszonych
250 g grzybów
1000 ml bulionu warzywnego
1 łyżka masła
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 liść laurowy
3 kulki ziela angielskiego
3 ząbki czosnku
1 liść laurowy
3 kulki ziela angielskiego
200 ml śmietany
natka pietruszki
natka pietruszki
sól
pieprz
Suszone grzyby namoczyć, najlepiej dzień wcześniej, następnie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzać masło i zeszklić cebulę oraz czosnek, dodać grzyby i smażyć, mieszając od czasu do czasu przez 5 minut, następnie wlać bulion warzywny, dodać liść laurowy, ziele angielskie i zagotować. Zredukować ogień i gotować przez 20 minut. Następnie dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za wizytę na moim blogu.