200 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki cukru pudru
1/2 szklanki jagód
Jogurt utrzeć z cukrem pudrem, dodać owoce.
1 1/2 szklanki mąki pszennej
3 jajka
150 g jogurtu naturalnego
60 g masła
150 ml gazowanej wody mineralnej
masło
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżka cukru
1 łyżka ekstraktu waniliowego
1 łyżka ekstraktu waniliowego
syrop klonowy
Masło roztopić i lekko przestudzić, wymieszać z roztrzepanymi jajkami, wodą mineralną i jogurtem lub maślanką. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, ekstrakt waniliowy, szczyptę soli i dokładnie wymieszać. Na niedużej patelni rozgrzać masło, smażyć placki z obu stron po około 2 minuty. Podawać polane sosem owocowy i syropem klonowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za wizytę na moim blogu.