Kostka czereśniowa, to pyszne ciasto bez pieczenia, przygotowane na bazie biszkoptów, waniliowej panna cotty i galaretki z czereśniami. Ciasto z czereśniami, jest lekkie, szybkie do przygotowania i idealnie nadaje się na letnie podwieczorki.
200 g podłużnych biszkoptów
600 ml śmietany kremówki
140 g cukru
1 laska wanilii
4 łyżeczki żelatyny
Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia równomiernie wyłożyć biszkopty. Do garnuszka wlać śmietanę, dodać ziarenka z wyskrobane z wanilii, dodać cukier i całość delikatnie podgrzewać, mieszając od czasu, aż cukier się rozpuści, zagotować. Miksturę zdjąć z palnika, dodać żelatynę, dobrze wszystko wymieszać, aż żelatyna się rozpuści. Masę schłodzić w lodówce, a następnie wyłożyć na biszkoptach, odstawić do stężenia.
No nic , przebrała się miarka , poproszę adres naziemny , zaraz lecę na te pyszności
OdpowiedzUsuńCo ciasto to pyszniej się prezentuje, och
Aluś, przyjeżdżaj razem będziemy się raczyć. Buziaki!
Usuń