Serniczki z rabarbarem i malinami, to pyszne połączenie zmiksowanych herbatników z serową masą o cytrynowo - waniliowym aromacie i udekorowane dżem rabarbarowo - malinowym. Ten wspaniały deser można szybko przygotować, a potem delektować się jego smakiem podczas wiosennych podwieczorków.
250 g rabarbaru
250 g malin
100 g cukru
10 g cukru z wanilią
sok z 1/2 cytryny
Do garnka włożyć pokrojony na kawałki rabarbar oraz maliny, wsypać cukry, dodać sok z cytryny. Całość doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i dusić przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie całość ostudzić.
150 g herbatników
250 g mascarpone
350 g kremowego serka
100 g cukru pudru
10 g cukru z wanilią
30 ml likieru waniliowego
skórka z 1 cytryny
W misce ubić serki z cukrami, likierem, skórką startą z cytryny na gładko. Na dno naczynek wsypać zmiksowane herbatniki, na nich ułożyć serową masę, całość udekorować rabarbarowo - malinowym dżemem. Deser schłodzić przed podaniem.
Deser bardzo majowy. I taki wyskokowy!
OdpowiedzUsuńDla dużych dzieci w sam raz.
Amber, tym dużym tak zasmakowało, że mniejsi nie mieli szans :)
UsuńPozdrawiam
Deser schłodzić przed podaniem.
OdpowiedzUsuńUPLAY365
pussy888