Łazanki z jagodami i twarogiem, to bardzo szybki i smaczny pomysł na letni obiad lub podwieczorek. Taki makaron to alternatywa dla pierogów z serem i jagodami, można go serwować także na zimno, bo wspaniale smakuje.
250 g łazanek
250 g twarogu
200 g jagód
30 g masła
50 g cukru
10 g cukru z wanilią
sól
Na patelni rozgrzać masło, dodać jagody oraz cukry i całość chwilę smażyć. Do jagod dodać rozdrobniony twaróg i wymieszać, całość chwilę gotować. W czasie przygotowywania sosu ugotować makaron w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzić makaron, dodać do sosu i wymieszać.
Pyszne!
OdpowiedzUsuńPamiętam takie jedzenie z dzieciństwa. Tylko makaron był domowy...
Amber, o tak z domowym makaronem byłoby o niebo lepsze :)
Usuń