Dyniowe ciasteczka z groszkami czekoladowymi o korzennym aromacie są zdrową, słodką alternatywą do kawy lub herbaty. Te ciasteczka są przepyszne, idealne na przekąskę, na wynos do pracy lub wycieczkę.
400 g mąki pszennej
200 g brązowego cukru
400 g puree z dyni
100 g masła
1 łyżka ekstraktu waniliowego
1 jajko
2 łyżeczki przyprawy do piernika
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
150 g groszków czekoladowych
200 g brązowego cukru
400 g puree z dyni
100 g masła
1 łyżka ekstraktu waniliowego
1 jajko
2 łyżeczki przyprawy do piernika
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
150 g groszków czekoladowych
W misce wymieszać puree z dyni z cukrem, ekstraktem waniliowym, jajkiem oraz stopionym masłem. Do masy wmieszać przyprawę do piernika, mąkę, sodę oraz sól. Następnie dodać groszki czekoladowe i wymieszać. Na blachę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia, łyżką do lodów wykładać kulki, delikatnie je spłaszczyć. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 180º C przez około 17 minut. Ciasteczka studzić na kratce.
nie dość że pyszne to jeszcze jakie urocze :)
OdpowiedzUsuńoj urocze to prawda , takie małe w kropeczki , chcę jedno ciasteczko , plissssssssssssss
OdpowiedzUsuńŚliczne!
OdpowiedzUsuńZjadłabym ich mnóstwo...