codzienność

niedziela, 2 lipca 2017

kostka truskawkowo - serowa


Wspaniały ciasteczkowy czekoladowy spód, z intensywnie truskawkowo - sernikową masą i frużeliną truskawkową, tworzy pyszne ciasto bez pieczenia. Kostka truskawkowo - serowa, to wspaniałe ciasto na letnie podwieczorki.

300 g ciastek zbożowych czekoladowych
120 g masła 

Pokruszone ciasteczka wymieszać z roztopionym masłem i starannie ugnieść na dnie mniejszej formy wyłożonej papierem do pieczenia, schłodzić w lodówce. Na ciasteczkowym spodzie rozsmarować frużelinę. 


350 g truskawek
100 g cukru
3 galaretki truskawkowe
500 g twarogu sernikowego
350 ml wody

Galaretki truskawkowe rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do przestudzenia. W misce zmiksować truskawki z cukrem, dodać twaróg i zmiksować blenderem do otrzymania gładkiej masy. Przestudzone galaretki dodawać powoli do masy, jednocześnie miksując. Masę wyłożyć równomiernie na schłodzony spód ciasteczkowy. Ciasto schłodzić w lodówce.

5 komentarzy:

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.