Wspaniały ciasteczkowy czekoladowy spód, z intensywnie truskawkowo - sernikową masą i frużeliną truskawkową, tworzy pyszne ciasto bez pieczenia. Kostka truskawkowo - serowa, to wspaniałe ciasto na letnie podwieczorki.
300 g ciastek zbożowych czekoladowych
120 g masła
200 g frużeliny truskawkowej
Pokruszone ciasteczka wymieszać z roztopionym masłem i starannie ugnieść na dnie mniejszej formy wyłożonej papierem do pieczenia, schłodzić w lodówce. Na ciasteczkowym spodzie rozsmarować frużelinę.
350 g truskawek
100 g cukru
3 galaretki truskawkowe
500 g twarogu sernikowego
350 ml wody
Galaretki truskawkowe rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do przestudzenia. W misce zmiksować truskawki z cukrem, dodać twaróg i zmiksować blenderem do otrzymania gładkiej masy. Przestudzone galaretki dodawać powoli do masy, jednocześnie miksując. Masę wyłożyć równomiernie na schłodzony spód ciasteczkowy. Ciasto schłodzić w lodówce.
wygląda wspaniale:)
OdpowiedzUsuńAle piękna :)
OdpowiedzUsuńPysznościowo wygląda!
OdpowiedzUsuńCudna!
OdpowiedzUsuńDałabym się za nią pokrajać...
Ale cudna!!!
OdpowiedzUsuń