Wiązki z ciasta francuskiego ze szparagami, szynką i mozzarellą inspirowane tym przepisem to prosta i pyszne przekąska. To doskonałe połączenie zielonych szparagów z szynką
dojrzewającą oraz mozzarellą zawiniętych w paczuszki z ciasta francuskiego doprawione bazylią.
Szparagi obrać, polać oliwą oraz doprawić solą i pieprzem, mozzarellę pokroić na plasterki. Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty. Na każdy nałożyć szynkę dojrzewającą, kilka szparagów, na tym ułożyć plasterki mozzarelli oraz liście bazylii. Ciasto zawinąć do środka dwoma przeciwnymi bokami. Wiązki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200° C przez około 18 minut, aż będą złociste i chrupiące.
A są jeszcze szparagi? Fajne zawijaski:-)
OdpowiedzUsuńNo nie! To jest boskie!
OdpowiedzUsuń