Mielone mięso wieprzowe z młodą kapustą oraz kaszką manną w pysznym sosie pomidorowym tworzą razem gołąbki błyskawiczne. To danie podobno mało ambitne, ale jakie smaczne i tego szybkie do przygotowania. Takie gołąbki doskonale smakują z ziemniakami albo pieczywem.
1000 ml soku pomidorowego
2 łyżki ketchupu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki cukru
sól
pieprz
W garnku z podanych składników przygotować sos, połączyć je razem i zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
500 g mielonej wieprzowej
1/2 główki kapusty
2 jajka
1 szklanka kaszki manny
2 cebule
3 ząbki czosnku
majeranek
sól
pieprz
olej do smażenia
Ojj bardzo lubię te oszukane gołąbki:)
OdpowiedzUsuńSmakowite!
OdpowiedzUsuńTo potrawa, którą często przygotowuje moja Koleżanka.
Ona nazywa ją kotlety z kapustą...Tylko podaje bez pomidorowego sosu, a kotlety smaży.
Faktycznie, zaoszczędzenie czasu, a smak pewnie podobny! ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam je
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podobają:-)
OdpowiedzUsuń