codzienność

sobota, 10 listopada 2012

zupa z zielonych warzyw


Pyszna i bardzo lekka zupa z ostatnich zebranych warzyw z ogródka. Zupa z zielonych warzyw to doskonałe połączenie kopru włoskiego, łodyg selera naciowego, ziemniaków, pora i brokuła z czosnkiem.
 
1/2 pora
3 ziemniaki
1 koper włoski
4 łodygi selera naciowego
brokuł
3 ząbki czosnku
1000 ml bulionu
sól
pieprz
2 łyżki oliwy

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki, dodać pokrojony w kostkę koper włoski oraz pokrojone łodygi selera naciowego i plasterki pora, chwilę podsmażyć. Wlać bulion i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość gotować około 15 minut, dodać pokrojonego na różyczki brokuła i całość gotować jeszcze około 5 minut. Zupę doprawić do smaku.

5 komentarzy:

  1. po takiej zupie to można góry przenosić , samo zdrowie

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow ale pychota. I ten koper włoski-czad!

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękna jest. Smakowałaby mi:)

    OdpowiedzUsuń
  4. zielono mi:)
    piękna zupka

    OdpowiedzUsuń
  5. przepiękna. tyle zieleniny, tyle zdrowia na talerzu. pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.