codzienność

poniedziałek, 30 marca 2020

sałatka z warzyw konserwowych


Sałatka z warzyw konserwowych, jest bardzo smaczna i do tego szybka w przygotowaniu, gdyż większość składników dodajemy wprost ze słoików lub puszek. Sałatkę, aby ładnie wyglądała na stole można podać w rulonikach zrobionych z szynki konserwowej. 

1 szklanka kukurydzy
1 szklanka ogórków konserwowych
1 szklanka papryki konserwowej
1 szklanka grzybów konserwowych
1 szklanka szynki konserwowej
1 szklanka żółtego sera
100 g majonezu
1/2 pęczka natki pietruszki
sól
pieprz

Do miski dodać odcedzoną kukurydzę, pokrojone w kostkę grzybki, paprykę, ogórki oraz szynkę i ser. Dodać majonez, posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać. 

6 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Natalia, ja bardzo lubię takie konserwowe warzywa z dodatkiem octu :)
      Pozdrawiam

      Usuń
  2. Tak dawno nie jadłam konserwowych warzyw...
    Najczęściej świeże i kiszone. Ale kiedy tylko zagoszczą u mnie takie z konserwy, spróbuję zrobić Twoją sałatkę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Amber, u mnie to właściwie tylko kukurydza z puszki, a grzybki, papryka i ogórki z domowych pysznych przetworów.
      Pozdrawiam :)

      Usuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.