codzienność

sobota, 19 października 2019

zupa porowo - rydzowa


Pyszna i bardzo aksamitna w smaku zupa porowa - rydzowa, z dodatkiem sera Gorgonzola, w której te trzy składniki stanowią połączenie idealne. Zupa jest bardzo szybka do przygotowania, doskonale smakuje i wspaniale rozgrzewa. Do zupy wspaniale smakują grzanki z serem. 

1 por
250 g rydzów
800 ml bulionu
2 łyżki oleju
sól
pieprz
100 g sera Gorgonzola

W garnku rozgrzać olej i podsmażyć pokrojonego w plastry pora, dodać grzyby, zalać wszystko bulionem, całość gotować około 30 minut. Do zupy dodać ser, wymieszać. Zupę zmiksować na gładki krem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

2 komentarze:

  1. ojej! ale ciekawe połączenie...no pycha! uwielbiam żupy krem i RYDZE!!! :D to coś absolutnie dla mnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja przez te twoje rydze to spać nie mogę.
    Ojej ale bym zjadła taką zupę

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.