Kruche ciasteczka z dodatkiem mąki kokosowej i kokosowym lukrem są pyszne. Ciastka z tego przepisu można dowolnie formować i ozdabiać. Kokosowe ciasteczka są idealne do podgryzania w towarzystwie ulubionego napoju.
130 g mąki kokosowej
200 g mąki krupczatki
80 g cukru pudru
185 g masła
3 żółtka
50 g kwaśnej śmietany
Z podanych składników zagnieść szybko ciasto. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość kilku milimetrów i wycinać ciasteczka w dowolnym kształcie. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12 minut w temperaturze 180º C. Ciastka studzić na kratce.
150 g cukru pudru
sok z 1/2 cytryny
30 g wiórków kokosowych
Ciasteczka udekorować lukrem zrobionym z cukru i soku z cytryny, posypać wiórkami kokosowymi.
Wielkanocne jajeczka czyli kokosowe ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńAluś, idealne do chrupania :)
UsuńPiękne!Do chrupania przez wielkanocny czas...
OdpowiedzUsuńAmber, te zniknęły przed świętami już :)
Usuń