Mini pieczone pączki z dziurką, oblane czekoladą są pyszne. Ciasto z tego przepisu jest rzadkie i dostosowane do pieczenia pączków w specjalnej maszynce, najlepiej je porcjować przy pomocy worka cukierniczego. Mini donaty z czekoladą wychodzą puszyste i bardzo kształtne, najlepiej smakują podane na ciepło.
220 g mąki pszennej
150 ml oleju
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczka soli
100 g czekolady
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczka soli
100 g czekolady
Jakie kolorowe, najlepsza ekskluzywna amerykańska cukiernia by się nie powstydziła, sztos
OdpowiedzUsuńAluś, dziękuję :)
UsuńNo to poszalałaś z karnawałowymi słodkościami!
OdpowiedzUsuńAmber, od tego jest karnawał prawda? :)
Usuń