codzienność

wtorek, 5 marca 2019

mini donaty z czekoladą


Mini pieczone pączki z dziurką, oblane czekoladą są pyszne. Ciasto z tego przepisu jest rzadkie i dostosowane do pieczenia pączków w specjalnej maszynce, najlepiej je porcjować przy pomocy worka cukierniczego. Mini donaty z czekoladą wychodzą puszyste i bardzo kształtne, najlepiej smakują podane na ciepło.

220 g mąki pszennej 
150 ml oleju
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczka soli
100 g czekolady


W misce wymieszać jajka z olejem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego i napełnić ciastem otwory w formie. Donaty piec przez około 3 minuty. Donaty dowolne dekorować roztopioną czekoladą.

4 komentarze:

  1. Jakie kolorowe, najlepsza ekskluzywna amerykańska cukiernia by się nie powstydziła, sztos

    OdpowiedzUsuń
  2. No to poszalałaś z karnawałowymi słodkościami!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Amber, od tego jest karnawał prawda? :)

      Usuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.