Małe i pyszne serniczki z malinami, przygotowane z niewielu składników mają tylko jedną wadę - uzależniają. Serniczki najlepiej przygotować dzień przed podaniem, bo wymagają schłodzenia.
100 g białej czekolady
3 jajka
130 g twarogu sernikowego
szczypta soli
150 g malin
W misce utrzeć żółtka z rozpuszczoną czekoladą, dodać twaróg i utrzeć. Następnie delikatnie wmieszać do masy białka ubite z solą. Masę wylać do małych foremek wysmarowanych masłem. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 110º C i piec przez około 40 minut. Wyjąć z piekarnika, przestudzić. Serniczki schłodzić w lodówce. Następnie wyjąć z foremek i udekorować malinami.
Sernik i maliny...mmmm...Cudowne połączenie!
OdpowiedzUsuńAmber, jedno z lepszych, potwierdzam :)
Usuń