Czereśniowe lody jogurtowe wzbogacone dodatkiem Kirschu, mają fantastyczny smak i są bardzo orzeźwiające. Lody mocno czereśniowe ochłodzą w najbardziej upalne dni, a wystarczy tylko kilka chwil, by je przygotować. Lody można przygotować bez maszyny do lodów, należy jednak podczas mrożenia przemieszać je kilka razy, by potem cieszyć się ich fantastycznym smakiem.
500 g czereśni
450 ml jogurtu naturalnego
100 g cukru pudru
30 ml Kirschu
Czereśnie umyć, usunąć pestki i umieścić w wysokim naczyniu, dodać cukier i wszystko dokładnie zmiksować. Czereśniowy mus wymieszać z jogurtem, dodać alkohol i dokładnie wymieszać. Masę schłodzić w lodówce. Schłodzona masę przełożyć do pojemnika, szczelnie zamknąć i wstawić do zamrażalnika na minimum 6 godzin. W czasie zamrażania należy masę kilka razy wymieszać.
Cudna propozycja! Bardzo lubię czereśnie :)
OdpowiedzUsuńO i u Ciebie!!! Super!
OdpowiedzUsuńRozkoszuję się...
Oj, jak ja lubię lody jogurtowo-owocowe!
OdpowiedzUsuńMimo, że lody nie są moim ulubionym deserem, owocowe to już w ogóle nie moja bajka, to musze przyznać, że Twoje wyglądają apetycznie i bym się na pewno skusiła:-)
OdpowiedzUsuń