Pyszna sałatka z chrupiącą szynką dojrzewającą, podana z kremowym awokado i soczystymi owocami na sałacie, w towarzystwie dressingu. Sałatka z awokado i mango sprawdzi się na szybki obiad po pracy, ale można ją zapakować w pudełko i zabrać ze sobą na lunch.
50 g szynki dojrzewającej
70 g mieszanki sałat
1 mango
2 awokado
100 g truskawek
65 g migdałów
Szynkę pokroić w paski i podsmażyć na patelni bez tłuszczu, aż będzie chrupka. Na talerzach rozłożyć sałatę, pokrojone w kostkę mango, awokado oraz truskawki. Sałatkę posypać kawałkami szynki oraz migdałami.
2 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka śmietany
sól
pieprz
Do miseczki wlać sok, dodać sól i wymieszać, aż sól się rozpuści, dodać musztardę, śmietanę i wymieszać. Dolać oliwę, mieszać, aż składniki się połączą. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Sałatkę skropić dressingiem.
jaka kolorowa, samo zdrowie:)
OdpowiedzUsuńTu zdecydewanie widać wiosnę na talerzu :-)
OdpowiedzUsuńAż poczułem wiosnę :D
OdpowiedzUsuńAle kolorowo u Ciebie! :)
OdpowiedzUsuńKamila,
OdpowiedzUsuńu Ciebie już lato!
Owoce takie letnie, kolorowe...
Jak cudnie kolorowo:-)
OdpowiedzUsuńPysznie kolorowa!
OdpowiedzUsuń