Delikatne i bardzo cienkie naleśniki podane z soczystymi jabłkami gotowanymi w karmelu. Naleśniki z karmelizowanymi jabłkami zasmakują każdemu.
185 g mąki tortowej
1/2 łyżeczki soli
3 jajka
250 ml mleka
2 łyżki cukru
2 łyżeczki masła
Wsypać mąkę do miski, dodać sól, jajka, mleko i cukier, mieszać powoli zagarniając mąkę z brzegów, dodać stopione masło i wymieszać. Ciasto odstawić na godzinę, by odpoczęło. Patelnię rozgrzać, posmarować olejem, odmierzyć 2 łyżki ciasta naleśnikowego i rozprowadzić je szybko na patelni. Kiedy brzeg naleśnika zarumieni się, przewrócić go na drugą stronę.
4 jabłka
60 g masła
140 g cukru
sok z cytryny
60 g masła
140 g cukru
sok z cytryny
niebo w gębie! :D
OdpowiedzUsuńAntenka, bardzo proste smaki ale rzeczywiście pyszne :) Pozdrawiam
UsuńAchy i ochy dla Ciebie Kamilo:-)
OdpowiedzUsuńAniu, dziękuję bardzo Kochana!
Usuńuwielbiam takie nalesniki! :) mniam!
OdpowiedzUsuńSara, przyłączam się do grona :)
UsuńJakie cieniutkie te naleśniki;) Pyszne połączenie
OdpowiedzUsuńMalwinna, rzeczywiście są jak papier :) Pozdrawiam
UsuńOch jakie cieniutkie... Narobiłaś mi ochoty... Jużteraz sama nie wiem czy naleśniki z jabłkami, czy szarlotka, czy wreszcie pozostać przy brownie, które mi zostało...
OdpowiedzUsuńEwelajna, a może wszystkiego po troszeczku :) Ściskam!
UsuńCudowne! Zjadłoby się:)
OdpowiedzUsuńMajana, polecam :)
Usuńach, uwielbiam!
OdpowiedzUsuńKarmelitka, tak jak ja :) Pozdrawiam
Usuńobłędne!!! zjadłabym nawet podwójną porcję
OdpowiedzUsuńKaś, miło, że Ci się podobają :) Pozdrawiam
Usuń