Mój sposób na rybę w sosie śmietanowym. Przez dodatek maggi jest bardzo aromatyczna. Dobry sposób na obiad lub kolację.
2 filety białej ryby
200 g dowolnego makaronu
2 łyżki pszennej mąki
3 łyżki oleju
200 ml śmietany 30%
1 łyżka przyprawy w płynie magii
sól
pieprz
natka pietruszki
200 g dowolnego makaronu
2 łyżki pszennej mąki
3 łyżki oleju
200 ml śmietany 30%
1 łyżka przyprawy w płynie magii
sól
pieprz
natka pietruszki
Filety umyć i osaczyć dokładnie z nadmiaru wody. Pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą, pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni na rozgrzanym oleju smażyć filety partiami z obu stron. Zlać pozostały tłuszcz ze smażenia ryby i ponownie rozłożyć na niej obsmażone filety. Zalać to śmietaną i dodać łyżkę maggi. Gotować chwilkę do czasu aż śmietana zgęstnieje. Między czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Podawać z makaronem posypane posiekaną natką pietruszki i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Pycha!
OdpowiedzUsuńDziękuje! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńKamila, ta ryba musi być znakomita!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie.
Pychotka! Jak zawsze u Ciebie:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Amber, polecam rybka super.
OdpowiedzUsuńAnna-Mario! Dziękuje! Pozdrawiam
O, dziś robiłam coś podobnego. Tylko żałuję, że nie zrobiłam więcej sosu śmietankowego, jak u Ciebie:
OdpowiedzUsuńhttp://ziolowyzakatek.blogspot.com/2011/04/makaron-ze-swiezym-szpinakiem-modym_30.html
Pozdrawiam!
Atria, twój przepis zapisuję, na pewno u mnie będzie gościł na stole! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń