Na obiadek do moich smakowitych mielonych, zamarzyła mi się dobra surówka. Tym razem pomyślałam o surówce Anny Olson, która wyczarowuje cuda z różnorakich produktów. Używa świeże warzywa i owoce, i komponuje z nich świetne smaki, jak w surówce coleslaw z czosnkiem.
1/4 szklanki majonezu
1/4 szklanki kwaśnej śmietany
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki syropu klonowego
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
Zmieszać wszystkie składniki sosu i lekko doprawić do smaku.
1/2 główki białej kapusty
3 dymki
2/3 szklanki rodzynek
1/2 szklanki orzechów włoskich
Kapustę drobno poszatkować, dodać posiekaną dymkę, rodzynki i uprażone na suchej patelni orzechy, dobrze wymieszać z sosem, doprawić do smaku. Odstawić na 15 minut, żeby surówka się przegryzła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za wizytę na moim blogu.