codzienność

wtorek, 1 marca 2011

surówka coleslaw z czosnkiem


Na obiadek do moich smakowitych mielonych, zamarzyła mi się dobra surówka. Tym razem pomyślałam o surówce Anny Olson, która wyczarowuje cuda z różnorakich produktów. Używa świeże warzywa i owoce, i komponuje z nich świetne smaki, jak w surówce coleslaw z czosnkiem.

1/4 szklanki majonezu
1/4 szklanki kwaśnej śmietany
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki syropu klonowego
2 ząbki czosnku
sól 
pieprz

Zmieszać wszystkie składniki sosu i lekko doprawić do smaku.

1/2 główki białej kapusty
3 dymki
2/3 szklanki rodzynek
1/2 szklanki orzechów włoskich

Kapustę drobno poszatkować, dodać posiekaną dymkę, rodzynki i uprażone na suchej patelni orzechy, dobrze wymieszać z sosem, doprawić do smaku. Odstawić na 15 minut, żeby surówka się przegryzła.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.