Szparagi w ziołowo - serowej panierce mogą być dodatkiem do dania głównego lub stanowić samodzielną przekąska. Szparagi pieczone w serowej panierce z ziołami są jędrne i chrupiące, doskonale smakują podane z sosem czosnkowym.
300 g zielonych szparagów
100 g parmezanu
50 g tartej bułki
1 gałązka szałwii
2 gałązki rozmarynu
3 gałązki tymianku
2 jajka
sól
pieprz
100 g parmezanu
50 g tartej bułki
1 gałązka szałwii
2 gałązki rozmarynu
3 gałązki tymianku
2 jajka
sól
pieprz
W misce wymieszać roztrzepane jajka z posiekanymi ziołami, dodać starty na tarce ser, bułkę, całość doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać. Szparagi obrać i każdą sztukę obtoczyć w panierce. Szparagi układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć blachę do piekarnika nagrzanego do 180° C i piec około 15 minut, aż się ładnie zrumienią.
Jakie pyszności tu widzę , szparagi pierwszy sort
OdpowiedzUsuńAluś, to taki mały i bardzo udany eksperyment szparagowy, polecam.
UsuńPozdrawiam