Pappardelle z warzywami na grillowanych szparagach, to szybki, pyszny i bardzo sycący posiłek.
500 g pappardelle
200 g filetu z kurczaka
1 cukinia
250 g pomidorów koktajlowych
1 papryka
1 cebula
3 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
2 gałązki tymianku
sól
pieprz
Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno posiekaną cebulę oraz czosnek i podsmażyć, dodać filet pokrojony w kostkę i chwilę smażyć. Dodać cukinię, paprykę pokrojone w kostkę i całość chwilę smażyć. Dodać pokrojone na pół pomidory, podsmażyć. Całość doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem, posypać posiekanym tymiankiem. W czasie przygotowywania warzyw ugotować makaron w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzić makaron, dodać do sosu i wymieszać.
500 g zielonych szparagów
3 łyżki oliwy
sól
pieprz
Obrane szparagi przekroić wzdłuż na pół, włożyć do miski, polać oliwą, doprawić solą oraz pieprzem, odstawić na 30 minut. Po tym czasie grillować z każdej ze stron. Na talerzu ułożyć grillowane szparagi, na tym makaron z sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za wizytę na moim blogu.