Bruschetta z oscypkiem i szparagami, to doskonałe połączenie zielonych szparagów z pysznym owczym serem - oscypkiem, kawałkami soczystego pomidora na kromce wiejskiego chleba. Przepis na tą pyszną przekąskę pochodzi od Tessy Capponi - Borawskiej, włoskiej arystokratki od lat mieszkająca w Polsce.
W garnku zagotować wodę, posolić, wrzucić obrane szparagi i gotować do jędrności. Kromki chleba zrumienić na patelni. Oscypka pokroić na plasterki i rumienić na patelni. Plasterki oscypka rozłożyć na pieczywie, na tym ułożyć szparagi oraz pokrojone na plasterki pomidory. Całość doprawić solą oraz pieprzem, skropić oliwą.
Smakowity widok!
OdpowiedzUsuńTaka kanapka to poezja i kusi bardzo.
Mmm. Zapieksy zawsze fajne:)
OdpowiedzUsuńMmm. Zapieksy zawsze fajne:)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować takiej wersji :D
OdpowiedzUsuńOj, zjadłabym taką pyszność ! Wspaniała propozycja. :)
OdpowiedzUsuńCudowne...!!!
OdpowiedzUsuń