codzienność

czwartek, 23 czerwca 2016

bruschetta z oscypkiem i szparagami


Bruschetta z oscypkiem i szparagami, to doskonałe połączenie zielonych szparagów z pysznym owczym serem - oscypkiem, kawałkami soczystego pomidora na kromce wiejskiego chleba. Przepis na tą pyszną przekąskę pochodzi od Tessy Capponi - Borawskiej, włoskiej arystokratki od lat mieszkająca w Polsce.

300 g zielonych szparagów
4 kromki pieczywa
1 oscypek
2 pomidory
oliwa
sól
pieprz


W garnku zagotować wodę, posolić, wrzucić obrane szparagi i gotować do jędrności. Kromki chleba zrumienić na patelni. Oscypka pokroić na plasterki i rumienić na patelni. Plasterki oscypka rozłożyć na pieczywie, na tym ułożyć szparagi oraz pokrojone na plasterki pomidory. Całość doprawić solą oraz pieprzem, skropić oliwą. 

6 komentarzy:

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.