codzienność

poniedziałek, 17 marca 2014

pasta rybna z awokado

   
Awokado jest cennym produktem odżywczym, w jego składzie znajduje się łatwo przyswajalny tłuszcz, zawiera białko, karoteny, jest bogate w potas i witaminy. Smaczliwka jest dobra na serce oraz problemy z krążeniem, chroni przed rakiem. Zdrowa i pyszna pasta rybna z awokado zasmakuje każdemu, przepis dodaję do akcji Zielono mi!

1 awokado
125 g sardynek w pomidorach
1/3 ogórka
1 pomidor
1/4 papryki
sól 

pieprz
 
Awokado rozgnieść widelcem, dodać rozdrobnione sardynki, pokrojonego w kostkę pomidora, paprykę i ogórka, dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę podawać do kanapek.



 

5 komentarzy:

  1. ciekawe połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna i zdrowa pasta, idealna do razowego pieczywa:))

    OdpowiedzUsuń
  3. I mi też zielono:-) A z taką pastą to można tylko pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko...:-))

    OdpowiedzUsuń
  4. wg moich kryteriów to wynalazek, ale co ja tam wiem, wszystkich rozumów przecież jeszcze nie pojadałam hi hi

    Pozdrwiamy serdencznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.