Przyprawa do piernika to mieszanka przypraw korzennych, która stanowi wyjątkowo aromatyczną i smaczną mieszankę o charakterystycznym korzennym smaku.
10 g czarnego pieprzu
50 g cynamonu
50 g kardamonu
15 g goździków
15 g mielonego imbiru
10 g czarnego pieprzu
50 g cynamonu
50 g kardamonu
15 g goździków
15 g mielonego imbiru
10 g ziela angielskiego
10 g gałki muszkatołowej
4 g ziaren kolendry
1 liść laurowy
10 g gałki muszkatołowej
4 g ziaren kolendry
1 liść laurowy
2 gwiazdki anyżu
4 g nasion kopru włoskiego
4 g nasion kopru włoskiego
Taka domowa przyprawa musi mieć wspaniały aromat :)
OdpowiedzUsuńJa też zrobię, moze właśnie tę z Twojego przepisu :).
OdpowiedzUsuńSzykuj się Kamilka na Festiwal Pierniczków, bo będzie w tym roku oczywiście :)
Majanko, zgłaszam gotowość :) Buziaki!
UsuńTrochę wstyd, ale zawsze uzywam gotowej;-)
OdpowiedzUsuńPachnie o niebo intensywniej od tej kupnej :)
OdpowiedzUsuń