500 ml śmietany kremówki
400 ml mleka kokosowego
75 g cukru
25 ml żelatyny
W dwóch łyżkach gorącej wody namoczyć żelatynę, wymieszać, by nie było grudek. W garnku zagotować śmietanę, mleko kokosowe i cukier, zdjąć z palnika, odczekać chwilę, dodać żelatynę i dobrze wymieszać. Do przygotowanych pojemniczków rozdzielić mieszankę, przykryć folią spożywczą i schłodzić przez noc. Przed podaniem każde naczynie włożyć na kilka sekund do miseczki z gorącą wodą i nożem poluzować brzegi. Przełożyć na talerz i udekorować dżemem z owoców granatu.
taaaki deser, mniami!
OdpowiedzUsuńPiękna ta panna :D
OdpowiedzUsuńPyszności!!!!
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś zrobić taką :)
pyszny deser:) lekko, delikatnie, a jak smacznie!
OdpowiedzUsuńKokosów nie lubię, ale panna jest po prostu piękna i wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie deserki :)
OdpowiedzUsuńzjadłabym porcyjkę:))) - tak tęsknię za smakiem słodkiej śmietanki:)
OdpowiedzUsuńWygląda idealnie i do tego jest kokosowa. Co więcej chcieć? Pyszności KAmilko!:)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, lubię proste desery :)
OdpowiedzUsuńcudownie wygląda podana na tym dżemie
OdpowiedzUsuńZakochałam się w Tobie po ostatnim wpisie. Dziś potwierdzam ten stan!!! Jesteś genialna!
OdpowiedzUsuńcudowny deser ;)
OdpowiedzUsuńCiekawie musi smakować :)
OdpowiedzUsuń