codzienność

czwartek, 18 sierpnia 2011

sałatka z awokado i mozzarellą


Przepyszna, lekka sałatka z awokado i mozzarellą polana aksamitnym sosem sprawdzi się świetnie w taki letni i ciepły dzień.

1 łyżka musztardy
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżka miodu
4 łyżki oliwy
sól
pieprz
ulubione zioła

Wymieszać musztardę, ocet oraz miód, dolewać powoli oliwę, doprawić do smaku.

200 g mozzarelli mini
1 awokado

125 g mieszanych sałat

100 g pomidorków koktajlowych

1 papryka


Na półmisku rozłożyć sałaty, pokrojone pomidorki oraz paprykę pokrojoną w paski. Awokado obrać i pokroić w cząstki, dodać do sałatki. Rozłożyć ser osączony z zalewy i polać całość sosem.

4 komentarze:

  1. Pyszna!
    Awokado mogę zawsze.Jest uniwersalne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Amber, za awokado nie przepadam, jednak w sałatkach takich jak ta, bardzo mi smakuje. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. fajny pomysł, ja awokado w sumie za rzadko wykorzystuję w swojej kuchni:) dzięki za inspirację:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Gosiu, nie przepadam za awokado i dlatego staram się je przemycić w sałatkach i tak mi smakuje. Kolorowych snów!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.