Przepyszna, lekka sałatka z awokado i mozzarellą polana aksamitnym sosem sprawdzi się świetnie w taki letni i ciepły dzień.
1 łyżka musztardy
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżka miodu
4 łyżki oliwy
sól
pieprz
ulubione zioła
4 łyżki oliwy
sól
pieprz
ulubione zioła
Wymieszać musztardę, ocet oraz miód, dolewać powoli oliwę, doprawić do smaku.
200 g mozzarelli mini
1 awokado
125 g mieszanych sałat
100 g pomidorków koktajlowych
1 papryka
Na półmisku rozłożyć sałaty, pokrojone pomidorki oraz paprykę pokrojoną w paski. Awokado obrać i pokroić w cząstki, dodać do sałatki. Rozłożyć ser osączony z zalewy i polać całość sosem.
Pyszna!
OdpowiedzUsuńAwokado mogę zawsze.Jest uniwersalne.
Amber, za awokado nie przepadam, jednak w sałatkach takich jak ta, bardzo mi smakuje. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńfajny pomysł, ja awokado w sumie za rzadko wykorzystuję w swojej kuchni:) dzięki za inspirację:)
OdpowiedzUsuńGosiu, nie przepadam za awokado i dlatego staram się je przemycić w sałatkach i tak mi smakuje. Kolorowych snów!
OdpowiedzUsuń