Ricotta z truskawkami to znakomity i szybki do przygotowania deser. Kremowy ser ricotta w połączeniu z soczystymi truskawkami i limonką świetnie smakuje, a bazylia tylko dopełnia całość.
250 g ricotty
100 g cukru pudru
sok z 1/2 limonki
300 g truskawek
bazylia
szybko, smacznie i przyjemnie ;]
OdpowiedzUsuńniczego więcej nie trzeba, jak właśnie takich truskaweczek.
pyszna czerwień z bielą!
OdpowiedzUsuńKarmel-itka, korzystam dopóki są. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńAsieja, miło mi. Pozdrawiam słonecznie, bo u mnie dziś świeci słonko.
OdpowiedzUsuńTak pysznie...
OdpowiedzUsuńRicotta jest magiczna: sprawdzi sie i w deserach, i w wytrawnych daniach... Sama w sobie nijaka, w dobrym towarzystwie nabiera charakteru :)
OdpowiedzUsuńŻenia, pysznie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMaggie, masz rację, świetnie się komponuje z potrawie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńInteresujące połączenie truskawek z bazylią :)
OdpowiedzUsuńKamilo,
OdpowiedzUsuńTwój deser pysznie wygląda. Ricotta i truskawki w dodatkiem limonki smakują bardzo dobrze.
Pozdrawiam serdecznie!
Ewa, i bardzo smaczne. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńAgnieszko miło mi, że Ci podoba. Mnie też to zestawienie przypadło do gustu. Pozdrawiam słonecznie!
OdpowiedzUsuńpyszny deserek:)
OdpowiedzUsuńCudny deser!
OdpowiedzUsuńRicotta, truskawki i zazylia - coz wiecej potrzba!? :)
Sciskam!
Aga prawda, bardzo pyszny!
OdpowiedzUsuńNatalia, nic więcej. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńfajny deser, w takich włoskich barwach!:) a kompozycja tych smaków, jest bardzo ciekawa:) chciałabym sobie to teraz zjeść:P
OdpowiedzUsuńŚwietny deser, chętnie zrobimy póki jeszcze są truskawki!
OdpowiedzUsuńGosiu, faktycznie włoskie barwy :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJust-great-food, bardzo proszę i polecam. Pozdrawiam Was!
OdpowiedzUsuńO! Robię coś podobnego ale z jagodami! Coś pysznego! A do tego..pięknego:)
OdpowiedzUsuńSpencer, z jagodami równie smacznie i pięknie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń