codzienność

poniedziałek, 11 kwietnia 2011

kotleciki ziemniaczano - tuńczykowe


Przepis na ten szybki obiad znalazłam tutaj. Dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały. Kotleciki ziemniaczano - tuńczykowe, u mnie z zieloną sałatą.

400 g ugotowanych ziemniaków
200 g tuńczyka w sosie własnym
2 łyżki oliwy
2 cebulki dymki
1 łyżka kaparów
1 łyżka dowolnych ziół
1 jajko
sok z 1/2 cytryny
sól
pieprz
2 łyżki mąki
olej do smażenia

Ugotowane i obrane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać tuńczyka odcedzonego z zalewy oraz pozostałe składniki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać i formować kotleciki. Obtoczyć je w mące i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju około 4 minut z każdej strony. Podawać z dowolnymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.